Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 24g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 23g93kcal0g23g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6.8g21kcal1.2g2.8g0.5g1.2g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl35g130kcal4.2g26g0.7g1.2g
Leivinjauhe 2g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Neljänviljanhiutale 8.1g27kcal0.8g4.7g0.3g0.9g
Fariinisokeri10g38kcal0g9.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g3kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 12g108kcal0g0g12.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 27g12kcal0.8g1.3g0.4g0g
Raparperi 135g46kcal0.9g7.4g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g1023kcal21.2g152.4g32.6g10.4g
Valittu annoskoko284g511kcal10.6g76.2g16.3g5.2g
Annoskoko puolitettuna142g256kcal5.3g38.1g8.2g2.6g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733