Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 38g267kcal0.3g0.2g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 13g8kcal0.4g0.6g0.4g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 125g48kcal0.2g10.2g0.1g1.9g
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Manteli 13g77kcal3g0.8g6.8g0.9g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 11g44kcal0g10.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 3g6.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g1443kcal21.2g136.4g86.4g10.2g
Valittu annoskoko284g721kcal10.6g68.2g43.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna142g361kcal5.3g34.1g21.6g2.6g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935