Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 146g68kcal0.7g12.3g0.3g2.8g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g5.8g20kcal0.6g4.2g0g0g
Valkoviini kuiva 15g10kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl117g398kcal2.3g3.5g40.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g991kcal7.2g40.2g82.4g5.6g
Valittu annoskoko283g496kcal3.6g20.1g41.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna142g248kcal1.8g10.1g20.6g1.4g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038