Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.3g52kcal0.1g0g5.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen87g29kcal2.9g4.3g0g0g
Hiiva 7.3g5.4kcal1g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki29g16kcal2.5g1.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 151g519kcal15.4g105.8g1.8g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g1242kcal43.8g223.4g15.4g11.6g
Valittu annoskoko284g621kcal21.9g111.7g7.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna142g311kcal11g55.9g3.9g2.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567