Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)116g406kcal13.9g79.9g2.2g5.8g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen81g579kcal0g0g64.4g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vesi81g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana568g2001kcal27.8g167.6g133.2g11.6g
Valittu annoskoko284g1001kcal13.9g83.8g66.6g5.8g
Annoskoko puolitettuna142g500kcal7g41.9g33.3g2.9g
Arvot/100g100g352kcal4.9g29.5g23.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122716