Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl1333g4531kcal26.7g40g466.4g0g
Sokeri 142g575kcal0g141.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja666g1066kcal48.6g106.6g46.6g0g
Lakka666g280kcal9.3g52g3.3g24.7g
Liivate 33g116kcal28.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g13135kcal226.2g680g1032.6g49.4g
Valittu annoskoko2840g6567kcal113.1g340g516.3g24.7g
Annoskoko puolitettuna1420g3284kcal56.6g170g258.2g12.4g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843