Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)251g953kcal1.3g16.3g100.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.8g0.1g12.5g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 451g1517kcal0g331.9g0g0g
Raparperi 752g253kcal5.2g41.4g0.8g10.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 50g168kcal0g40.9g0g0.7g
Valkuainen (100g)752g316kcal73.7g11.3g0.8g0g
Sokeri 533g2163kcal0g532.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g10804kcal164g1948.6g228.8g22.4g
Valittu annoskoko2840g5402kcal82g974.3g114.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna1420g2701kcal41g487.2g57.2g5.6g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311