Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 331g1345kcal0g330.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 254g870kcal25.8g177.5g3g8.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%518g311kcal16.6g36.7g10.4g0g
Kananmuna kuoreton 569g812kcal71.2g1.7g58.4g0g
Korppujauho 194g711kcal20.4g145.4g2g10.3g
Manteli 181g1116kcal43.6g12g97.8g13g
Leivinjauhe 26g46kcal1.3g9.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g41kcal0g10.2g0g0g
Kardemumma, annos 2g10g32kcal1.1g7g0.7g2.9g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen518g932kcal2.1g222.6g1g11.9g
Sokerivesikuorrutus 233g796kcal0g195.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g14021kcal364.2g2299.4g346.6g94.2g
Valittu annoskoko2844g7011kcal182.1g1149.7g173.3g47.1g
Annoskoko puolitettuna1422g3505kcal91.1g574.9g86.7g23.6g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663