Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1800g433kcal32.6g39.6g5.4g41.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Lihaliemikuutio Maggi18g50kcal1.6g1.3g4.1g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 300g382kcal64.7g0g13.5g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia300g450kcal51g0g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g2928kcal310g140g102g103.8g
Valittu annoskoko2844g1464kcal155g70g51g51.9g
Annoskoko puolitettuna1422g732kcal77.5g35g25.5g26g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454