Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 181g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)226g722kcal22.6g142.2g5.2g31.6g
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal15g102.7g1.8g5.1g
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 361g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi361g1264kcal21.7g274.5g6.1g8.3g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1535g520kcal47g75.2g1.5g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g6346kcal213.2g1189.4g66g90g
Valittu annoskoko2844g3173kcal106.6g594.7g33g45g
Annoskoko puolitettuna1422g1587kcal53.3g297.4g16.5g22.5g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089