Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1065g438kcal10.6g43.7g8.5g39.4g
Valkoviini kuiva 665g456kcal2.1g4g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl266g335kcal0g53.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 399g1621kcal0g398.9g0g0g
Liivate 53g186kcal45.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5696g6071kcal116.6g999.6g17.2g78.8g
Valittu annoskoko2848g3035kcal58.3g499.8g8.6g39.4g
Annoskoko puolitettuna1424g1518kcal29.2g249.9g4.3g19.7g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370