Mustikkamuffinsit murupäällisellä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 57 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 72g246kcal7.3g50.1g0.9g2.5g
Sokeri 40g163kcal0g40.1g0g0g
Leivinjauhe 2.4g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Rypsiöljy 14g125kcal0g0g14.2g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Mustikka metsä- 47g21kcal0.2g3g0.3g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.8g0.2g0.5g
Sokeri 20g82kcal0g20.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Voi suolaton 8.8g64kcal0.1g0g7.2g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 47g16kcal1.4g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g1600kcal25.8g255.8g49.2g9.2g
Valittu annoskoko285g800kcal12.9g127.9g24.6g4.6g
Annoskoko puolitettuna143g400kcal6.5g64g12.3g2.3g
Arvot/100g100g281kcal4.5g44.9g8.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225458