PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 33g14kcal3.2g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g51g21kcal2.3g2.8g0.1g0.5g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g63g44kcal7.5g2.5g0.3g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g50g20kcal0.2g3.4g0.3g1.3g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss38g13kcal0.4g1.5g0.3g1.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g255kcal30.6g25.6g2g6.4g
Valittu annoskoko285g128kcal15.3g12.8g1g3.2g
Annoskoko puolitettuna143g64kcal7.7g6.4g0.5g1.6g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209