Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1503g577kcal15g103.7g3g37.6g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.9g0.3g0.9g
Sipuli 331g100kcal4.1g15.9g0.7g5.6g
Kasvisliemikuutio 601g1832kcal57.1g81.2g141.3g9.6g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Basilika, tuore45g18kcal1.4g2.3g0.4g1.8g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g301g758kcal48.1g4.8g60.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g6883kcal264.8g474g412.6g114.8g
Valittu annoskoko2856g3441kcal132.4g237g206.3g57.4g
Annoskoko puolitettuna1428g1721kcal66.2g118.5g103.2g28.7g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484