Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1322g1587kcal277.7g0g52.9g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g962g519kcal72.1g8.7g20.2g3.8g
Voi 60g436kcal0.7g0.2g48.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42.1g0.7g2.1g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)301g255kcal3g10.5g21g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.8kcal0.1g0.3g0g0g
Tilli, tuore 120g36kcal4.4g1.1g1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g6165kcal728.2g145g289.4g16.8g
Valittu annoskoko2856g3082kcal364.1g72.5g144.7g8.4g
Annoskoko puolitettuna1428g1541kcal182.1g36.3g72.4g4.2g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450