Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 134g32kcal2.4g2.9g0.4g3.1g
Kuohukerma,valio,2dl67g228kcal1.3g2g23.4g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 40g120kcal7.5g1g9.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]27g88kcal7.2g0g6.4g0g
Sipuli (kuorittu)18g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana572g945kcal37.2g13.6g79.6g6.8g
Valittu annoskoko286g473kcal18.6g6.8g39.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna143g236kcal9.3g3.4g19.9g1.7g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502