Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 138g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g18g56kcal2g10.7g0.5g2.1g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 3.4g9kcal0.5g0.9g0.1g1.3g
Vehnälese 3.7g8.6kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Ruisjauho (Rainbow)13g40kcal1.3g7.9g0.3g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 106g362kcal10.8g73.9g1.3g3.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana573g1018kcal30.2g191.8g10.4g20.6g
Valittu annoskoko287g509kcal15.1g95.9g5.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna143g255kcal7.6g48g2.6g5.2g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885