Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1338g322kcal24.2g29.4g4g30.8g
Kuohukerma,valio,2dl669g2275kcal13.4g20.1g234.2g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 401g1195kcal74.5g10g96.3g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]268g883kcal72.3g0g64.2g0g
Sipuli (kuorittu)184g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5720g9449kcal373.6g136.6g798.2g67.8g
Valittu annoskoko2860g4725kcal186.8g68.3g399.1g33.9g
Annoskoko puolitettuna1430g2362kcal93.4g34.2g199.6g17g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502