Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 180g981kcal1.6g0.9g109.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu108g136kcal11.9g0.3g9.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1235kcal36.7g252g4.3g12.6g
Voi 60% rasvaa 90g490kcal0.8g0.4g54.9g0g
Sokeri270g1096kcal0g269.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1800g694kcal2.9g146.9g1.6g27g
Vesi, vesijohtovesi 54g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5724g9266kcal107.8g1340.4g360.6g79.2g
Valittu annoskoko2862g4633kcal53.9g670.2g180.3g39.6g
Annoskoko puolitettuna1431g2317kcal27g335.1g90.2g19.8g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557