Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6.9g50kcal0.1g0g5.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen83g28kcal2.8g4.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai127g443kcal15.2g89.8g2.7g3.8g
Hiiva, 50g14g8.5kcal1.8g0.2g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g28g16kcal2.5g1.4g0.1g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]28g39kcal3.9g3.9g0.9g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g1168kcal52.6g198.8g18.8g34.2g
Valittu annoskoko287g584kcal26.3g99.4g9.4g17.1g
Annoskoko puolitettuna144g292kcal13.2g49.7g4.7g8.6g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427