Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g1.6g4.1kcal0.2g0.1g0.3g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste4.7g35kcal0g0g3.8g0g
Risottoriisi (Pirkka)31g103kcal2.1g25g0.1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)16g7kcal0g1.7g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.5g0.7kcal0g0.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu78g47kcal0.8g3.5g3.1g0g
Aurajuusto20g67kcal3.9g0g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana575g579kcal15.8g70.4g26.8g3.4g
Valittu annoskoko288g290kcal7.9g35.2g13.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna144g145kcal4g17.6g6.7g0.9g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.2g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123