Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 10g56kcal0.1g0.1g6.2g0g
Sokeri 44g179kcal0g44.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.3g0.8g2.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)52g17kcal1.6g2.4g0g0g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 104g37kcal0.2g7.4g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana575g1207kcal17.6g202.8g33g9g
Valittu annoskoko288g603kcal8.8g101.4g16.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna144g302kcal4.4g50.7g8.3g2.3g
Arvot/100g100g210kcal3.1g35.3g5.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247