Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio99g64kcal9.9g4.1g0.3g0g
Voi 40g287kcal0.5g0.2g32.1g0g
Sokeri 34g136kcal0g33.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g134kcal0.8g1.2g13.8g0g
Mantelirouhe, 1 rkl24g137kcal5g1.3g12g2.7g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g30g36kcal0.1g8.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana576g1663kcal38g101.8g121g5.6g
Valittu annoskoko288g831kcal19g50.9g60.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna144g416kcal9.5g25.5g30.3g1.4g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965