Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 25g10kcal0.3g1g0.2g0.9g
Voi 33g236kcal0.4g0.1g26.5g0g
Suklaa tumma 100g517kcal3.9g53.4g31.1g5.3g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Sokeri 38g153kcal0g37.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana576g2168kcal31.6g209g131.4g13.6g
Valittu annoskoko288g1084kcal15.8g104.5g65.7g6.8g
Annoskoko puolitettuna144g542kcal7.9g52.3g32.9g3.4g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353