Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g68g21kcal0.6g4.9g0.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g30g18kcal0.4g3.9g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.2g5kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.4g1kcal0g0.1g0g0.2g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g15g39kcal2.2g0g3.3g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana577g249kcal7g20.2g15.6g1.8g
Valittu annoskoko289g124kcal3.5g10.1g7.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna144g62kcal1.8g5.1g3.9g0.5g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850