Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g360g1746kcal17.3g259.2g72g7.2g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)250g1800kcal0g0g200g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g400g1360kcal8g12g140g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g300g1200kcal0g300g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g1000g4390kcal37g26g460g0g
Liivatelehti, gelatiini160g558kcal137g0g0.2g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g210g88kcal20.6g0.8g0.2g0g
Baileys, Irish Cream, Original200g700kcal6.4g40g31.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g23685kcal452.6g1276g1807.6g14.4g
Valittu annoskoko2880g11843kcal226.3g638g903.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna1440g5921kcal113.2g319g451.9g3.6g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.2g31.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063