Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1498g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali524g111kcal6.3g17.8g1g11g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.2g19.5g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka150g17kcal1.6g1.6g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)150g40kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Soijakastike75g45kcal3.9g7.1g0.1g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 150g207kcal28.1g0g10.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g15g109kcal0.1g0.1g12g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15g135kcal0g0g15g0g
Maustepippuri, annos 1g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g1591kcal90g124.4g79.2g40g
Valittu annoskoko2880g795kcal45g62.2g39.6g20g
Annoskoko puolitettuna1440g398kcal22.5g31.1g19.8g10g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691