Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos455g1546kcal11.4g368.3g2.3g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g379g1091kcal25.4g228.9g6.4g22g
Kananmuna kuoreton 313g446kcal39.1g0.9g32g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g313g134kcal1.3g12.8g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1326g449kcal40.6g65g1.3g0g
Rypsiöljy rainbow95g853kcal0g0g94.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g9039kcal235.6g1351.8g273.4g44g
Valittu annoskoko2880g4520kcal117.8g675.9g136.7g22g
Annoskoko puolitettuna1440g2260kcal58.9g338g68.4g11g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=277238