Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 808g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 323g2261kcal2.1g0g254.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 5.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 525g1802kcal53.5g367.6g6.3g18.4g
Kananmuna kuoreton 533g761kcal66.7g1.6g54.7g0g
Sokeri 259g1050kcal0g258.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.5g24kcal0.2g5.1g0.2g0g
Rypsiöljy 113g1000kcal0g0g113.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 307g2701kcal1.9g1.2g304g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g19195kcal248.8g1267.6g1466g36.8g
Valittu annoskoko2880g9597kcal124.4g633.8g733g18.4g
Annoskoko puolitettuna1440g4799kcal62.2g316.9g366.5g9.2g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632