Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1659g3774kcal315.1g0g282g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)237g877kcal32.9g171.8g5.9g9.7g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g237g379kcal1.9g14.2g35.5g0g
Vesi474g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 2.4g7.2kcal0.3g0.5g0.2g1g
Timjami 2.4g6.7kcal0.2g0.6g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)178g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 32g283kcal0g0g32g0g
Maustepippuri, annos 1g12g0.4kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.7g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g10852kcal712.8g406.6g713.2g31.2g
Valittu annoskoko2880g5426kcal356.4g203.3g356.6g15.6g
Annoskoko puolitettuna1440g2713kcal178.2g101.7g178.3g7.8g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313549