Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva40g27kcal6.2g0.1g0.2g5.2g
Koff, kolmonen600g240kcal0g13.2g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g600g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g600g2124kcal42g456g12g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g600g2100kcal72g426g12.6g18g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g10238kcal350.4g1793.2g139.8g46.4g
Valittu annoskoko2880g5119kcal175.2g896.6g69.9g23.2g
Annoskoko puolitettuna1440g2560kcal87.6g448.3g35g11.6g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441