Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi276g1243kcal17.9g165.7g58g8.6g
Mascarpone (250g)552g2883kcal24.9g24.9g298.2g0g
Flora Vanilla 12%690g1312kcal31.1g110.5g82.8g0g
Sokeri 587g2382kcal0g586.2g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g166g106kcal5.8g0.3g41.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.9g28kcal0g6.8g0g0g
Suolapähkinä 8.3g49kcal2.1g0.8g4.1g0.6g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 249g105kcal24.4g1g0.2g0g
Vispikerma Flora 20%138g304kcal4.1g6.9g27.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g207g1158kcal17.4g113.9g70.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g19137kcal255.4g2034g1165.4g18.4g
Valittu annoskoko2880g9568kcal127.7g1017g582.7g9.2g
Annoskoko puolitettuna1440g4784kcal63.9g508.5g291.4g4.6g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313