Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 960g1362kcal168.4g0g76.7g0g
Paprika punainen 120g35kcal1.1g5.4g0.5g2.3g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g800g2960kcal36g248g200g29.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Kananmuna 50g(kpl)300g378kcal33g0.9g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g10146kcal510.4g576g637.6g74g
Valittu annoskoko2880g5073kcal255.2g288g318.8g37g
Annoskoko puolitettuna1440g2537kcal127.6g144g159.4g18.5g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609