Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1343g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 81g60kcal10.6g0.9g0.3g5.6g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 87g282kcal25.3g6.1g17.5g26.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl483g1643kcal67.7g309.3g15g26.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g873g3142kcal113.5g610.9g18.3g32.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g10254kcal434.2g1854.4g102.2g182.4g
Valittu annoskoko2880g5127kcal217.1g927.2g51.1g91.2g
Annoskoko puolitettuna1440g2564kcal108.6g463.6g25.6g45.6g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116