Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1200g3900kcal288g588g12g144g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Chili paprika punainen120g48kcal2.4g10.8g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g60g195kcal6g30g6g6g
Kardemumma, annos 2g8g25kcal0.9g5.4g0.6g2.2g
Neilikka, annos 4g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g60g362kcal4.1g34.9g21g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g140g104kcal6.3g18.1g0.3g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g80g686kcal0g0g80g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5768g11101kcal637.6g1456.6g243.2g318.6g
Valittu annoskoko2884g5551kcal318.8g728.3g121.6g159.3g
Annoskoko puolitettuna1442g2775kcal159.4g364.2g60.8g79.7g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830