Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 281g2036kcal3.3g1.1g228.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 274g939kcal27.9g191.6g3.3g9.6g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)98g314kcal14.7g46.2g7.5g17.7g
Sokeri 477g1937kcal0g476.7g0g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.4g26kcal0.9g5.1g0.6g2.4g
Kananmuna kuoreton 309g440kcal38.6g0.9g31.6g0g
Raparperi 1403g473kcal9.7g77.2g1.4g19.6g
Kaneli, jauhettu, annos 2g5.6g15kcal0.2g4.5g0.2g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5768g12459kcal193.6g1627.8g545.6g105g
Valittu annoskoko2884g6230kcal96.8g813.9g272.8g52.5g
Annoskoko puolitettuna1442g3115kcal48.4g407g136.4g26.3g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595