Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g665kcal76.1g0g40g0g
Peruna, vanha, kuorittu 667g508kcal12.5g103.4g1.3g6.7g
Porkkana 67g22kcal0.4g3.7g0.1g1.7g
Lanttu 67g19kcal0.7g3.1g0.2g1.2g
Sipuli 67g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1602g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)15g41kcal1.4g2.6g2.8g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5776g2550kcal183.8g232g89g21.6g
Valittu annoskoko2888g1275kcal91.9g116g44.5g10.8g
Annoskoko puolitettuna1444g638kcal46g58g22.3g5.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462