Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss38g20kcal2.1g2g0.2g1.2g
Arkirae (Valio), annos 100g19g13kcal2.3g0.7g0.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas4.3g13kcal0.4g2.7g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana578g281kcal14.8g38.2g6g8g
Valittu annoskoko289g141kcal7.4g19.1g3g4g
Annoskoko puolitettuna145g70kcal3.7g9.6g1.5g2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369