Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g40g68kcal8g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 15g4.3kcal0.2g0.7g0g0.3g
Palsternakka 13g8.3kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 28g21kcal0.5g4.3g0.1g0.3g
Purjosipuli10g1.9kcal0.2g0.2g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana579g255kcal19g17.2g9g4g
Valittu annoskoko290g127kcal9.5g8.6g4.5g2g
Annoskoko puolitettuna145g64kcal4.8g4.3g2.3g1g
Arvot/100g100g44kcal3.3g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066