Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 280g77kcal5.1g8.1g1.4g5.3g
Herkkusieni 187g30kcal3.9g0.6g0.6g2.8g
Sipuli (kuorittu)163g44kcal2.1g7.8g0.3g2.8g
Kiinankaali raaka 100g280g50kcal4.5g6.4g0.8g6.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g23g4.7kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Fenkoli, tuore , annos 100g56g10kcal0.5g1g0.1g1.3g
Porkkana 149g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Paprika, punainen56g14kcal0.5g2.6g0.2g1.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 47g11kcal0.8g1g0.1g1.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g47g51kcal3.7g9.3g0g2.3g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl93g317kcal1.9g2.8g32.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g93g215kcal6.1g45.4g1.2g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5782g2008kcal60.4g188.4g104.8g63.4g
Valittu annoskoko2891g1004kcal30.2g94.2g52.4g31.7g
Annoskoko puolitettuna1446g502kcal15.1g47.1g26.2g15.9g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416