Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g1.6g10kcal0g0g1.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 3.1g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.4g12kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1.9g6.9kcal0.3g1g0.1g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperi, tuore4.2g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g3.1g2kcal0.3g0.1g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 3.1g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Fruktoosi1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g115kcal3.2g17.2g3.6g0.8g
Valittu annoskoko29g58kcal1.6g8.6g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g29kcal0.8g4.3g0.9g0.2g
Arvot/100g100g197kcal5.5g29.5g6.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316