Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl10g4kcal0.1g0.9g0g0g
Hiiva, 50g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.1g6.7kcal0g1.5g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g1.1g6.9kcal0.3g0.1g0.5g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi1.5g4.7kcal0.4g0.1g0.3g0.5g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g2.9g10kcal0.3g1.9g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4g12kcal0.4g2.5g0.1g0.6g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.6g1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g128kcal4.4g22g2.2g4g
Valittu annoskoko29g64kcal2.2g11g1.1g2g
Annoskoko puolitettuna15g32kcal1.1g5.5g0.6g1g
Arvot/100g100g221kcal7.6g37.9g3.8g6.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333492