Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 2.7g19kcal0g0g2.2g0g
Hunaja 5.1g17kcal0g4.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 1.2g7.6kcal0.2g0g0.7g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 11g3.9kcal0g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g140kcal2.4g16.6g6.8g1.2g
Valittu annoskoko29g70kcal1.2g8.3g3.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna15g35kcal0.6g4.2g1.7g0.3g
Arvot/100g100g242kcal4.1g28.6g11.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623