Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Voi 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 22g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 2.2g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g1.7g4.7kcal0.3g0g0.4g0g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g21kcal0.8g1.4g1.2g0.4g
Valittu annoskoko29g11kcal0.4g0.7g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g5kcal0.2g0.4g0.3g0.1g
Arvot/100g100g36kcal1.4g2.4g2.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015