Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g1g4.8kcal0.2g0g0.4g0.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1g5.9kcal0.2g0.2g0.5g0.1g
Siirappi 1g2.9kcal0g0.7g0g0g
Hiiva, 50g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale3.5g12kcal0.5g1.9g0.2g0.2g
Grahamjauho 10g32kcal1g5.9g0.2g1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl2.8g10kcal0.4g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g134kcal4.6g21g2.8g3.6g
Valittu annoskoko29g67kcal2.3g10.5g1.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna15g34kcal1.2g5.3g0.7g0.9g
Arvot/100g100g230kcal7.9g36.1g4.8g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286