Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore8.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g5g8.3kcal1g0g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g3.1g7.7kcal0.6g0g0.6g0g
Mozzarella juustoraaste, valio1.3g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g50kcal4g1.8g2.8g0.4g
Valittu annoskoko30g25kcal2g0.9g1.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g12kcal1g0.5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g84kcal6.8g3.1g4.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171