Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 6.8g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki4.2g2.3kcal0.4g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g8.3g7kcal0.1g1.5g0g0.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 3g21kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g147kcal3.2g20g5.8g0.8g
Valittu annoskoko30g73kcal1.6g10g2.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g37kcal0.8g5g1.5g0.2g
Arvot/100g100g249kcal5.4g33.9g9.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596