Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta7.3g26kcal1g5.1g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.1g5.9kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g2.5g18kcal0g0g2g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 5g1.8kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g158kcal3g24.4g5.2g0.8g
Valittu annoskoko29g79kcal1.5g12.2g2.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna15g40kcal0.8g6.1g1.3g0.2g
Arvot/100g100g269kcal5.1g41.5g8.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095