Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)9g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 6.2g5kcal0g1.1g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g123kcal3.2g18g4g0.6g
Valittu annoskoko30g62kcal1.6g9g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g31kcal0.8g4.5g1g0.2g
Arvot/100g100g208kcal5.4g30.4g6.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148