PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 3.4g1.5kcal0.3g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g5.4g2.1kcal0.2g0.3g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g6.5g4.6kcal0.8g0.3g0g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g5.2g2kcal0g0.4g0g0.1g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss3.9g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.2g1.7kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana59g26kcal3g3g0g0.6g
Valittu annoskoko30g13kcal1.5g1.5g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g7kcal0.8g0.8g0g0.2g
Arvot/100g100g45kcal5.1g5.1g0g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209